Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2009 14:57 - Шоколад за настроение
Автор: krotalka Категория: Изкуство   
Прочетен: 6376 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2009 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        - Искаш ли едно парченце?

     Гласът ме стресна. Бях се отпуснала на седалката в автобуса, гледах картината през прозореца  и почти се бях унесла. Притежателката на гласа седеше зад мен, не можех да я видя. Явно въпросът бе отправен към съседа и.

     - Не благодаря, нали знаеш, че съм на диета, трябва да сваля две кила. – аха, съседката и беше на диета.

     - Стига де, нищо няма да ти стане от едно парченце, с лешници е.

     - Не, няма да ме изкушиш.   

    - Ако щеш, ама губиш. Ти за това си кисела. Вчера гледах някакво предаване по телевизията, казаха,  че шоколада е полезен за оправяне на настроението. Съдържал не знам какво си, не го разбрах, ама важното е, че оправя настроението.

        Сигурно на всеки се е случвало, без да иска да подслуша чужд разговор. Нямаше как да не чувам какво си говорят. Седяха точно зад мен. Все едно слушам разговор от телевизора. когато съм в другата стая. Не виждаш лицата на актьорите, а само репликите които изричат. Опитах се да си представя, как ли изглеждат  Любителката на шоколада сигурно беше стройна и не се притесняваше за излишните  килограми. Говореше със самочувствие. Личеше и, че се харесва такава, каквато е. Тая с диетата, трябва да е дебеличка, ама не много, защото нали каза, че трябва да се отърве от 2 килограма. Значи не е толкова закръглена.

      - Само не разбирам, защо се мъчиш с тая диета? Коя под ред ти е за годината? Нали щеше да се записваш на фитнес...

      - Нямам време, нали почнах нова работа. Пък и искам да пренаредя някои мебели в къщи. – авторитетно изречено. Явно не си поплюва момичето. Има цели и характер.

      - Стига де! Кога ще живееш? Все си измисляш причини да си кисела. За това ти казвам, вземи си парченце шоколад. Ще ти оправи настроението. – Упорита приятелка ей, не престава да я изкушава?!

      - Колко пъти трябва да ти казвам. Няма да ме изкушиш. Ако го направя, после ще се мразя. – чува се преглъщане, ама такова едно, шумно, все едно устата и се е напълнила със слюнка от представата за вкусното парченце.

       - Тая вечер на купона, пак ли ще се наливаш само с минерална вода? Няма ли да изпиеш поне една чашка за настроение?

       - Минералната вода е полезна, освен това на ден трябва да се пие поне два литра. Знаеш ли колко калории има в една чаша алкохол? И престани да говориш за настроението ми. Повтаряш се!

       - Не знам и не ме интересува! Не съм като теб, да броя всеки залък. Да пресмятам колко и какви калории има. – наострям уши. Явно ще се скарат. Хи, хи, ще стане интересно. Личи си, че и друг път тая тема е била предмет на разговорите им.- Освен това, нямам намерение да отслабвам. Така съм си добре. За мен настроението е важно. Няма да престана да ти го набивам в главата!

       Автобуса спря на спирката. Нахлу тълпа ученици. Говореха на висок глас, бутаха се,  подхвърляха си един друг реплики и се кикотеха. Възможноста за подслушване ми беше отнета. Не чувах дали отзад диалога продължава. Искаше ми се да се обърна и да ги погледна, ама ме досрамя. Почувствах се, все едно телевизора ми се е повредил в най-интересния момент от филма. Опитах се да си представя как ли е продължил разговора, ама не ми се получи. Замислих се за мои си неща. 

      Тишината, настъпила изведнъж,  ме стресна. Хлапетата бяха слезли. Е сега поне ще успея да разбера края на „филма”. След две спирки ще трябва да слизам и аз. Дано поне до тогава ми стане ясно как ще свърши. Нямаше караници. Явно са сключили примирие. Интересно коя ли е надделяла? Дали все пак парченцето шоколад е било прието и изядено? Ей такива неща ми се въртяха в ума. Как ли са се разбрали? Как ли изглеждат? На всяка цена ще ги разгледам.

     - Ей наша спирка е следващата! Давай да се придвижим. – късмета ми проработи, слизаме на една и съща спирка. Сега вече хубаво ще ги огледам.

     Станах и се обърнах. Нямаше много пътници. Можех да ги видя в гръб как се предвижват към вратата.  Едната беше стройна, даже малко слабичка ми се видя. Другата, явно тая с диетите, беше леко пълничка. Не много, но ако свалеше няколко килца, наистина ще изглежда по-добре. Придвижих се зад тях и зачаках рейса да спре, за да имам възможност да им видя лицата. В тоя момент шофьора явно натисна по-рязко спирачката. Залитнах и се ударих в пълничкото момиче пред мен.

      - Извинете – смотолевих набързо. Сега както е ядосана, ако не е изяла и парченцето шоколад, сигурно ще ме разкъса. Приготвих се да бъда залята от гневни слова...

      -А няма нищо, случва се - обърна се усмихнато към мен. Красиви, светещи от смях топли очи. В ъгълчето на устните и имаше издайнически следи от шоколад.

       Гледах я като изкопаемо. Така се и почувствах. Това беше гласа на другото момиче! На това дето се харесваше такова, каквото е. Отричащото диетите. На  момичето със самочувствие. Стори ми се много красива. Излишните килограми не се забелязваха.  




Тагове:   шоколад,   настроение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benra - ееех!
09.03.2009 15:37
усмивката, която стопява впечатления :-)))
Едно парченце шоколад винаги помага
Стана ми едно такова хубаво
цитирай
2. allbi - Кроти :))
09.03.2009 15:44
Тя слабата и изглеждаща добре и е такава
с цената на лишението...
Само дето след като и се лепне мъж дали
ще го задържи ???
Такива му ти работи:)
Поздрав! Много истинско и реално :))
цитирай
3. krotalka - Бени,
09.03.2009 15:47
наистина е така. Когато ти се усмихнат искрено, светът изглежда красив.
цитирай
4. benra - алби,
09.03.2009 15:49
не мисля,че килограмите имат нещо общо. Не е важно дали си с идеални мерки, важното е да излъчваш...Може еднакво да си пълничък и незабележим и слаб и незабележим. Въпрос на себевъзприемане е, мисля. Много пъти съм го казвала и наистина го мисля - другите гледат на нас през нашите собствени очи
цитирай
5. krotalka - Албенче,
09.03.2009 15:49
не знам че го задържи ли, ама тя сама не се харесва, как ще накара другите да я харесват?
Реално е, защото просто описах действителна случка.
цитирай
6. krotalka - Бени,
09.03.2009 15:52
точно така е. Имах приятелка с наднормено тегло, която въобще не се притесняваше от това. Беше весел и жизнен човек. Имаше самочувствие и всички я харесваха.
цитирай
7. allbi - да бе хора :)
09.03.2009 15:56
И аз това исках да кажа ...:))
имам приятелка сто без два - 98 кг
и все вика :
"Месата красат телата" ...:))
и си е купон с нея няма скука ...
цитирай
8. mamas - Поздравления!
09.03.2009 16:32
Интересен разказ, а също и коментарите. Ей това ми допадна много: "другите гледат на нас през нашите собствени очи"(benra).
И да попитам Албена - да не си някоя от моите приятелки под прикритие? Нали си ме виждала на снимки, знаеш какво имам предвид :)
цитирай
9. miralyub - Кроти, ти ми даде идея! Ще взема да ...
09.03.2009 16:50
Кроти, ти ми даде идея!
Ще взема да хапна и аз едно шоколадче - тъкмо се чудех с какво да поопрява киселата си физиониономия от купчината ядове, които брах днес:))))))).
цитирай
10. cindy - Kroti,
09.03.2009 17:11
има едно определение за хората на диета - все дебели, злобни и нещастни!
Току-що хапнах шоколадова бисквита с пълнеж от крем. Ммм... много вкусна беше :)))))))
цитирай
11. krotalka - mamas,
09.03.2009 17:15
когато се чувстваме добре и имаме самочувствие, тогава и другите ни харесват. Това ми беше основната идея.
цитирай
12. krotalka - Мира,
09.03.2009 17:18
аз в последно време, редовно си подслаждам душичката. Хапни и се развесели. Това за оправяне на настроението от шоколада е истина, не съм го измислила!Р
цитирай
13. krotalka - Синди,
09.03.2009 17:20
верно е наистина. На няколко пъти съм се подлагала на подобно мъчение. Вече не ми пука. Шоколада определено ти е оправил настроението!
цитирай
14. cindy - Kroti,
09.03.2009 17:26
в повечето случаи на моето настроение
шоколад му не требе за подобрение...

Виж как бисквитата даже поетично ме е задействала :)

Лично аз не си падам твърде много по сладко, но пък като ми се яде не се ограничавам. Но само исках да допълня по-горното ми изказване - казах "дебели, злобни и нещастни", но другият вариант е "слаби, злобни и нещастни" - за тези, които са все на диета, както и твоята героиня :)))
цитирай
15. iliada - Кроти!!!
09.03.2009 18:38
рАДВАМ СЕ ,ЧЕ ОТНОВО ПУБЛИКУВАШ УВЛИКАТЕЛНИТЕ СИ РАЗКАЗЧЕТА!ТОЗИ МИ СЕ СТОРИ МНОГО СЛАДЪК ОЩЕ ОТ ЗАГЛАВИЕТО - докато го четох отиде половин кутия с фини млечни бомбони!:)
цитирай
16. hara73 - това ми хареса :-)))
09.03.2009 19:43
напомни ми за една лековата книжка, която четох преди време, "Шоколадов Рай ". Там главната героиня, все се забъркваше в някакви щури каши и изпадаше в депресия от грешките си, но си имаше рецепта за излизане от дупките . Шоколад, без ограничение , бонбони , сладкише в чист вид и всякакви разновидности. Въпреки хаоса, който успяваше да сътвори, винаги беше в настроение и всички я харесваха и тя все намираше изход от създалото се неприятно положение. Сладурана с две прикази , като твоята героиня. Поздрави от мен и много хубава вечер, а ако нещо не е както трябва, хапни си парченце шоколад за настроение :-)))
цитирай
17. feq - Натурален шоколад - антидепресант!
09.03.2009 20:01
Раздавам на всички по парченце виртуален шоколад. Килограмите ще сваляме с активна умствена и физическа дейност;)))
цитирай
18. krotalka - Илиана,
09.03.2009 20:17
след половин кутия шоколадови бонбони, трябва да си в разкошно настроение.
цитирай
19. krotalka - hara73,
09.03.2009 20:18
не съм я чела тая книжка, сигурно ще ми хареса. Щом се е утешавала с шоколад, значи е открила разковничето за дообро настроение.
цитирай
20. krotalka - Феичке,
09.03.2009 20:21
точно така. Парченце шоколад, независимо от какъв вид, вдига настроението. Вече не се притеснявам за килограмите, няма да ми върнат пръстена я.
цитирай
21. zaw12929 - Хубав разказ!
09.03.2009 22:02
Хубав разказ!
цитирай
22. krotalka - zaw12929 ,
09.03.2009 22:39
благодаря. Радвам се, че ти е харесал.
цитирай
23. iliada - Кроти !!!
10.03.2009 17:08
ТОВА МИ ПОЧТИ ДНЕВНАТА ДОЗА!
НЕ СИ ЛИ ЛИЧИ!:)))))))))
цитирай
24. sladurancheto - Хммммммм, шоколадова работа :Р!!!
10.03.2009 19:47
Хммммммм, шоколадова работа :Р!!!
цитирай
25. compassion - Кроти, много сладко разказче
13.03.2009 12:18
Както знаем, диетологията е цяла наука и диетите трябва да се следват в комбинация с промяна на начина на мислене и живот, за да имат траен ефект. Но ние имаме нужда от диети само, когато килограмите заплашват здравето ни. Иначе, гледай си настроението и следвай желанията на тялото по отношение на храните. Щом в момента му се е прияло малко шоколад, ами хапни си го по-добре, отколкото да преглъщаш слюнките си. Тялото е мъдро и знае кога от какви храни се нуждае. Колкото до идеалните пропорции...божееее каква заблуда. Най-чаровни и обичани не са "скумриите", защото човек излъчва енергия и тя определя привличането, а не килограмите. Усмивката в очите е важна.... , нали?
цитирай
26. krotalka - compassion
13.03.2009 22:34
аз съм точно на тоя принцип - ядели ми се нещо, хапвам си го. Считам, че организмът ми сам си казва от какво има нужда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krotalka
Категория: Хоби
Прочетен: 1209172
Постинги: 98
Коментари: 2828
Гласове: 20000
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031