Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2008 10:50 - Първи в Европа - но по какво?
Автор: krotalka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5216 Коментари: 29 Гласове:
0





     Една новина публикувана вчера в dir.bg силно ме впечатли. Става дума за това, че България  е на първо място в Европа по брой на заболелите от ку чешка тения!!! Болест, която в повечето случаи завършва със смърт или осакатява за цял живот. Къде са сега защитниците на бездомните кучета? Кого всъщност защитават? Как ще реагират, ако на тях самите, или на техен близък им се случи да се разболеят? Заразата е навсякъде. Никой не е застрахован...Кастрирането на кучетата, не решава въпросът с разпостранението на болеста. Кучешките изпражнения са по улици, детски площадки, парковете в които разхождате децата си, във въздуха който дишате, именно те разнасят заразата. Детето което играе в пясъчника не е застраховано, че преди това в него някой пес не си е свършил естествените нужди. Вие мили засщитници на бездомните псета също не сте  застраховани!  Изсъхналите кучешки изпражнения са още по опасни, от тях заразата отива във въздуха и всеки може да я вдиша...

      Никъде в западна страна няма да видите безстопанствени псета, да се разхождат необезпокоявани по улицита. Колкото и нехуманно да ви звучи, там такива животни се прибират в кучкарниците, обеззаразяват се и се прави всичко възможно да им се намерят стопани. Не се ли случи това в определен срок – се умъртвяват! Точно така, умъртвяват се, а не се пускат на улицата! Безстопанствените животни нямат място на улицата.!

    Колко още хора трябва да се разболеят? За колко нахапани трябва да прочетем, за да се вземат някакви реални мерки?

    Много от така наречените „защитници на животните”, ако прочетат това сигурно ще се нахвърлят върху мен. Нека помислят добре, така ли ще реагират, ако на тях или на техните деца им се случи да прехванат заразата?!.

     Не ме разбирайте грешно. Обичам кучетата, не съм против тях. Против безстопанствните такива съм! Против тези които могат да ни нарянят или разболеят. Не мислете, че правите добро, когато им подхвърляте храна на улицата – храните един потенциален носител на зараза!

    Няма да засягам темата за стотиците нахапани от тях. Това е още една причина да се вземат някакви мерки за премахването им от улиците!

 

Ето и информацият, така, както е публикувана

 

Специалисти по паразитни болести алармираха за опасното разпространение на кучешка тения у нас.

България е абсолютен европейски шампион по брой на заболели от кучешка тения. Само за една година заразилите се от опасната болест са повече, отколкото в целия Европейски съюз, предаде БНТ. За миналата година случаите в България са 461, а в европейските страни – 350. Освен това, голяма част от болните, регистрирани в страни като например Германия, са българи.
Кучешката тения е много опасна, защото превръща заболелите в инвалиди и води дори до смърт. Причината за масовото разпространение е големия брой бездомни кучета. Мерките, които общините предприемат срещу тях явно не са ефективни и болестта продължава да се разпространява.

 

 



Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. helios - krotalka, Поредната тъжна класация за България...
08.06.2008 11:29
Резултат от безхаберието и безотговорността на управляващите. Парите, които привличат неправителствените организации за решаването на този проблем не отиват по предназначение, а в нечии джобове. Така, отново стигаме до безобразната корупция, която спира развитието на страната. По-страшното е, че ние мълчим и чакаме... какво чакаме, да дойде Годо? Но той никога не идва, а ние оставаме да си живеем в абсурдната българска действителност.
Поздрави и хубав неделен ден!:)
цитирай
2. viki11 - да допълня моите обвинения
08.06.2008 11:31
Макар да възхвалявам един точно определен доктор-чудо, не се заблуждавайте, аз съм отвратена от нашите медицински кадри и медицина, защото те УБИВАТ наистина. Невероятно зло са и са безхаберни. Нещо като на Хитлер концлагерите. Именно те са виновни, че хората не се лекуват, дори и от кучешка тения, навреме. Правят се фалшиви тестове, за да гушнат цената на истинския. и Т.Н. бисери, които отвращават.
Освен това, защитниците на животните имат право. И ако трябва да се борят, трябва да се борим заедно с политиците, за да организират грижата за животните. Те точно за това се борят, но ние къде сме, когато те се борят? По къщите си гледаме сапунки. Така че и защитниците на животните не са виновни. Политиците са за убийство. Костов ми е с предимство.Осакакено семейство откъм смисленост на съществуването.
Всъщност политиците с опитите си да създадат раята, работническата класа на капитализма, ни оставиха на тоя хал. А ние, че търпим и не се грижим за себе си, не са виновни други, а самите ние.
А сега насочи енергията в правилната посока, и когато имаш възможност да изискваш от политици и да не гласуваш, защото няма за кого ,просто го направи.
цитирай
3. ddima - Обичам животните ,но
08.06.2008 11:34
това което виждам по улиците на София ме отвращава ,най вече от собствениците на кучета.За тях важното е кучето да им е добре ,а какво остава по улиците ,в градинките ,където деца играят не ги интересува.
За бездомните кучета се грижат,така наречените „защитници на животните”и резултата е виден-пишеш за това.Моя позната преди седмица я оперираха от кучешка тения в черния дроб.
Няма оправия ,или аз не виждам.
Поздрав и лек ден!
цитирай
4. viki11 - НДСВ
08.06.2008 11:35
имаше интелект на управлението, но сега ще ме разкъсат, че ги споменавам, защото хвърлиха на хората в очите глупавата мисъл, че имотите на царя са най-големия проблем.
А на мен ми е все едно, дали царят ще ги стопанисва , или БКП(БСП и СДС и ДСБ и т.н. в едно). Даже предпочитам да е царя.
КОлкото до социалната политика, Симеон направи много. И до днес работи за учениците и училищата. БЕзплатни пособия, компютри и т.н. Това е тяхна инициатива. Нещо, за което Иван КОстов не се е сещал дори. ТОй не се занимава с раята, над тези неща е!!!!!!!!!!!
Но пък защитава шофьори-убийци на деца. И даже успя.
цитирай
5. krotalka - Слънчице,
08.06.2008 11:35
безхаберието наистина е страшно! Същите тези които прибират парите, дадени за решаването на този въпрос, не са застраховани от това да прехванат заразата!
Най-много ме е яд на "кучезащитниците". Явно на никой не му пука, че деца и възрастни могат да умрат!
Весела неделя!
цитирай
6. miralyub - Няма решение- поне засега, след ...
08.06.2008 11:38
Няма решение- поне засега, след като още не сме приложили напълно европейските стандарти в дейността по овладяването на кучешката популация.
поне в нашия град. Дори имахме случай на нахапано от куче по лицето дете. Тогава природозащитниците се покриха и само след седмици, когато имаше масирана акция по залавяне на кучета, изперкаха тотално.. Истината е, че и тях ги тресат някакви икономически интереси... и само си вдигат врява, че няма хуманно отношение към кучетата, за да пречат на всичко, въпреки че същите за цяла година бяха подпомогнали животинския приют само с няколко кофички кисело мляко!!!!


цитирай
7. krotalka - viki11
08.06.2008 11:42
Проблема който засягаш наистина е страшен. Не знаех, че се правят фалшиви изследвания?! Това си е направо убийство в най-чист вид!!!
Аз от политика не разбирам, но до сега не съм пропуснала избори - не ходя за гъби!
цитирай
8. krotalka - ddima
08.06.2008 11:44
собствниците на кучета, поне се грижат да ги обезпаразитят. Заразата идва от бездомните песове...
цитирай
9. krotalka - Мира,
08.06.2008 11:46
единственото решение е умъртвяване на бездомните песове! Така се прави в Германия и никой не възразява! Знам, че звучи нехуманно, но човешкия живот е по-ценен от този на едно бездомно куче!
цитирай
10. miralyub - Кроти, в момента при нас според н...
08.06.2008 13:31
Кроти, в момента при нас според новото законодателство- кучетата ще бъдат кастрирани, не умъртвявания, което не ни пази от побеснелите екземпляри. Сега се изграждат кастрационни центрове или се отдава дейността на фирми и организации, които имат опит и база. Трудно върви ...
Умъртвяването бе практика досега и то ако не ги потърси някой или прибере от кучкарника в някакъв срок...Затова и любителите кучкари скачаха толкова... :((((
цитирай
11. anlov - Като човек, хапан два пъти от псета,
08.06.2008 16:02
не мога напълно да не се съглася с теб.

Аз лично съм виждал бездомно куче да си влиза най-авторитетно в аптека, а няколко пъти такива твари са се качвали заедно с мен в градския транспорт. Без билет, разбира се, което ме е карало да чувствам известна неловкост:)))

Нещо не ми харесва тоя помиярско-хуманоиден свят, в който сме се превърнали.
цитирай
12. krotalka - Мира,
08.06.2008 18:55
както вече изтъкнах с кастрацията нищо не се постига! Чукай на дърво да не се случи на теб или някой близък да се разболее...Болеста е страшна, специално се заинтересувах и прочетох повече за нея!
цитирай
13. krotalka - anlov
08.06.2008 18:57
Явно у нас кучетата са по-ценени от хората! Това са само официално регистраните случаи. Колко ли още има за които няма информация?
цитирай
14. iliada - krotalka !!!
08.06.2008 21:30
Аз също обичам животните и днес купихме закуска специално да нахраним две нещастни псета !Но смятам ,че единствения правилен подход е действително безстопанствените кучета да се увъртвяват , а стопаните на останалите да си носят съотвентинет пособия и да почистват след своите питомници!
Още помня сутрешен Париж със зацапаните от псета улици , и ми се повдига!
цитирай
15. krotalka - Илиада,
08.06.2008 21:36
проблемът е по-страшен, от колкото си мислим.
И на мен ми се е случвало да давам храна на бездомни кучета, но вече няма да го правя.
В някои градове на Германия, задължават стопаните да прибират изпражненията на питомците си. Глобите за неспазване на това, са доста солени!
цитирай
16. slavuncho - За кастрацията една жена беше казала:
09.06.2008 09:19
страх ме е, че ще ме ухапят, не че ще ме изнасилят!
Проблема е много сериозен. Моя колежка така си замина без време от кучешка тения.
От дете гледам кучета. Не мога да си представя живота без куче. Въпреки това съм твърдо за унищожаването на бездомните. Проблема с тениите е само един от многото. Виждал съм гладна глутница през зимата да напада възрастна жена - носеше хляб!
На много "кучезащитници" и други обикновени... глупаци бих им казал много неща, но в личен разговор...
Все пак истината е, че и кучетата и ние страдаме от хорската простотия.
цитирай
17. krotalka - Славунчо,
09.06.2008 09:24
ние също винаги сме имали кучета. И сега си имаме един безпороден помияр. Грижим се за него и го обезпаразитяваме.
Яд ме е на "кучезащитниците" - не виждат по-далеч от носа си!
цитирай
18. анонимен - Кроти ,
09.06.2008 10:26
това е един много болезнен въпрос ?!
Тенията е много опасна, особено за малките деца,
защото спорите на кучешката тения спокойно
си летят и във въздуха до около 30 см...
Точно над пясъка в кварталните градинки ,
където си играят малките.
Просто е кошмарно, има някои с по десет операции, спорите се местят в организма,
и малко са щастливците, които успяват да се излекуват напълно ...
цитирай
19. krotalka - Виши,
09.06.2008 10:31
наистина е така! Но явно на никой не му пука от това!
Ако толкова бяха заболелите от хепатит или дизентерия, щяха да говорят за епидемия?! Сега властите запазват пълно мълчание!!! Защо ли?
цитирай
20. aseng - Абе по-скоро кажете какво сте предприели по въпроса?
09.06.2008 14:06
Да, лично вие. Аз самият снабдих хората около мен със спрейове против кучета. Понеже това, че ние си лаем в блога, не помага-любимците на природозащитниците лаят по-силно и не-виртуално.
А един протест пред парламента срещу помиярите би имал далеч по-добър ефект от блоговете, ама някой трябва да го организира. Или да чакаме да нахапят някого и да се възмущаваме на новините вечерта, след което да напсуваме държавата, безхаберието на политиците, да си сипем по една гроздова/ светла наливна, и да се благодарим, че не сме били ние.
А аз напсоелдък изследвам въпроса-стадо ли са българите, или хора. Такива новини ме карат да клоня към първото.
А.
цитирай
21. luben - Тъжно е...
09.06.2008 14:39
май цялата ни държава си е за В група (ако слушате за футбола ни...).

Но пък винаги виждам, че има и готини моменти и развитие - големи вериги и фирми (дето няма такава мафиотска корупция), нови технологии (преди 10 г. почти никой нямаше интернет у нас...добре де - много, много малко), все по-свързани сме с Европа да не могат управляващи и обикновени простаци да ни лъжат, че всичко е по мед и масло... вече има банкови карти и обслужване (преди 10 г. беше трагично - връщам се у нас и ... бързо се отказах да си вадя карта от банка). Може би винаги си нося някакъв оптимизъм?
цитирай
22. krotalka - aseng -
09.06.2008 16:08
нищо не мога да направя! Колкото и да не ми се иска да го кажа, но е така. Намирам се далеч и просто се учудвам на безхаберието на всички. Следя новините по интернет, опитвам се да отделям важните неща и да събудя интереса на хората към тях!
цитирай
23. krotalka - luben,
09.06.2008 16:13
и големите фирми си гонят техните интереси! Защо мислиш си изнасят производството у нас? И те гледат да минат "по-тънко". Аз също съм оптимист, но това не ми пречи да виждам реално нещата.
Исками се, след някоя и друга година, когато(ако?) се върна в БГ, нещата поне малко да са наред.
цитирай
24. missblue - Krotalka, знаеш ли, че
09.06.2008 20:55
знаеш ли, че Мария Калас умишлено се е заразила с тения, за да отслабне? Аз едва преди ден го научих и то по повод на тази статистика за мястото на България по брой заболявания.... Проблемът е разрешим, ако се живее хигиенично, каквото и да изисква това.
Времето, да стоим с гръб към заобикалящото, трябва да изтече.
цитирай
25. krotalka - missblue
09.06.2008 22:10
това е лудост, ако е верно?! Хигиенично живеене не означава само в къщи да ти е чисто. Това не се разбира от повечето хора.
Не знам, как могат да се накарат хората да прогледнат и да действат!
цитирай
26. bamby13 - Застрахован е всеки които прилежно мие
11.06.2008 15:23
салатие, репичките и продуктите които консумира + ръцете си. Няма друг начин "да гепиш" ехинокока, освен ако не го погълнеш. А той не лети.....в Италия и Гърция също се срещат бездомни кучета. Но принадлежат ли те към Запада? ;-)
Между другото, проблемът с бездомните кучета е породен от хората които нqкога са натирили домните. Но какво се очудвам. Имам такива които децата си извърлят, какво ли остава за животинче
цитирай
27. krotalka - bamby13
11.06.2008 15:41
как да спасим децата които си играят и лапат всичко. Колкото и да се стараем, не можем да ги опазим. В Италия, Испания и Гърция също има бездомни кучета, не толкова много колкото у нас но ги има. Разликата е тази, че там властите се опитват да се справят с тази напаст.
Има няколко български сайта със съвети за родителите, чиито деца са заболели. Картината ме ужаси...Колко ли още има за които не се знае, че са болни?
цитирай
28. bamby13 - В посочените страни
11.06.2008 15:52
властите и с другите проблеми се опитват да се справят. В БГ, за съжаление взиманите мерки са палиативни. бездомните кучета, макар и проблем, не са толкова сериозен както сираците, изоставените деца и т.н. Извинявай, изместих темата. Домашните кучето, между другото, също може да бъдат опаризитени при безотговорни стопани
цитирай
29. krotalka - С това за домашните кучета съм съгласна.
11.06.2008 16:00
Всичко завсиси от хората?! Спестяваш някой лев от препарат и после си носиш последствията...
Проблемите в България са много и това е само един от всички.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krotalka
Категория: Хоби
Прочетен: 1209184
Постинги: 98
Коментари: 2828
Гласове: 20000
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031