Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2009 00:24 - 8 ми март, не благодаря
Автор: krotalka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5900 Коментари: 16 Гласове:
0



        Мале милааааа. Ужасих се! Не бях в блога два дни и сега като влезах, не повярвах на очите си. Всички се надпреварват да честитят една на друга, един измислен празник - 8 ми март, Ден на жената. Мъжете, за да не ни обидят и те честитят и изказват пожелания. Е, аз не го признавам, за мен това не е празник. Едно време се шегувах, че това е ден на колежката, защото в повечето случаи го прекарвахме с колеги. Не виждам кой има нужда от него, освен цветарите. Нима само на тоя ден сме жени? Какви сме в останалите  дни? Защо трябва да ме радва букет поднесен по задължение?  Радвам се, когато ми поднесат цвете, без за това да има конкретен повод. Тогава наистина мога да се почувствам уважавана , обичана, желана, в зависимост, кой ми го е поднесъл.

       Нима жената ще се почувства наистина жена, ако на днешния ден, мъжът и, който в останалите дни не и обръща внимание или дори я бие и поднесе букет? Ще повдигне ли това самочувствието и? Ще я накара ли да се чувства по-добре? Сигурно не! Аз поне не бих.

       Този измислен празник е същия, като 1 ви май Ден на труда, като че ли в останалите дни не се трудим? И защо въобще трябва да се празнува трудът? Имам си собствена теория за тия измислени празници: Когато  отрекоха църковните такива, те трябваше да бъдат заменени с други.  Народът има нужда от празници и празнината беше запълнена .

        Не получих цветя на този ден, а и не биха ме зарадвали. Много повече се трогнах и развълнувах, когато преди няколко дни, благоверния се прибра и ми поднесе една разкошна червена роза, ей така, без повод, просто защото му се е приискало да ми подари цвете. Прави го понякога. В такива моменти се чувствам жена!



Тагове:   март,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :))))))))
09.03.2009 00:34
e 6to taka be,kroti???:)))
za men tova e den na maikata.....e sega ne kazvai,4e prez drugoto vreme ne sme maiki:)))
ama drugo si e da ima praznici-to ako pogledne6 hubavo te vsi4ki sa izmisleni:)))
az puk ti go 4estitq na paterica i ti pojelavam mnogo radost,lubov i usmivki !!!:)))
цитирай
2. krotalka - Вихре,
09.03.2009 00:41
има си християнски празник, който би трябвало да се празнува като ден на майката. Малкия ми син днес се ядосваше, че той е забравен и се празнува някакъв фалшив и измислен ден на жената.
Празнувам винаги, когато ми се празнува. Дразни ме суматохата по официалните празници.
цитирай
3. tili - Денят на майката
09.03.2009 00:48
е на 21 септември - Деня на християнското семейство. За останалите - не зная, но ООН е постановил 8 март да се чества като ден на жената и мира. Мир вам :-))
цитирай
4. krotalka - tili,
09.03.2009 00:55
така е, но някой да го празнува в България? В Германия денят на майката се празнува, както се полага, 8 ми март, го споменаха в новините тая вечер, като празник в Русия и бившите соц страни. Това, че ООН го е провъзгласил за празник на жената, също беще опоменато, но никой няма да се трогне и да го празнува.
цитирай
5. zaw12929 - Уважаема, имате приятен постинг, ...
09.03.2009 06:50
Уважаема , имате приятен Blog, макар и със змия
Ако хората празнуват, нека си празнуват. Ако не знаете, ще ви информирам и никога и никъде не казвайте, че е измислен, фалшив. Не е възпитано. Само шепа сини се подиграват с отношението към жената, ЕС по случай празника излезе с обръщение. Това е "Международен ден на женаата и мира" утвърден от ООН!!!!!)))))))))
Консерватизъм
Дясна политическа доктрина
Не им вярвайте, че Днес е рожденния ден на созиалистките Клара , Роза
По решение на ООН 8 март от 1977 г. е ден на ЖЕНАТА и МИРА
Стига политика, идете си у вас сбърканяци, занесете цвете на майка си, на съпругата си , научете се да правите компромис. Бъдете умни колкото жената. Която съпругът, като се върнал необичайно рано заварил с любовник,
Умният, винаги ще излезе от положение, което мъдрият няма да допусне, А жената има опит, ъм и мъдрост, Изтичава пред вратата с кофата за боклук и го моли: “Хайде, докато не си се съблякал, изхвирли боклука! Мъжът зарадван, че ще свърши някаква работа у дома, преди да седне на дивана, да си дочете вестниците. Се забързал към контеинера. През това лючовникът незабелязано излязал . Върви към дома и си мисли за любовницата ” Затова те обичам, защото си ми умна! Умна! “
Стига пред входната врата, а там съпругата му, доста разчорлена, сякъш набързо облечена, бз грим го постеща широко усмихната и го моли “Хайде, докато не си се съблякал, изхвирли боклука ! Как да ходя така до контейнера?!”
Той взема кофата, забърчва се по стълбите, в себе си доволен, че като отплата, задето изневерява, поне тази работа да свърши и си мисли “ Тя като стои цял ден в къщи, не можа ли, да се облече по прилично, да слече долу, хем да изхвърли боклука, че и на мен да завидят! Тя не е лошо парче, Никой такава няма да я...Правилно е че си имам любовница. На връщане среша колегата си Петър и изненадано го пита.
- Ти не беше ли командировка, Къде си ходил ...
- Тебе търся, да поиграем на шах. Но у Вас никой не отваря...
- Хайде тогава – Доволен, че си е намерил приятно занимание...
А този букет, ...
Днес е 8 март, нося на съпругата ти. Да го поделим на две, че като се върна у нас и на моята да поднеса...
Животът продължава Празникът си е празник! Мъже, политици! Спрете Цветя за всички жени
Усмихнете се. Махнете змиите!!! Хапят наред!
цитирай
6. allbi - Кроти ,
09.03.2009 09:44
Не само ти се чувстваш така ;)
И аз си писах, че съм жена за
всеки ден...
Най-важно е че нашите мъже си
правят жестове, когато им се прииска и
когато усетят нужда да го сторят не за едната дата
цитирай
7. essy - Кроти,
09.03.2009 10:58
обожавам празниците, независимо от това какви са...без значение дали са отричани, или все още се празнуват...или са някакви нови и измислени / само деня на влюбените не уважавам, много ми е изкуствен този празник/ ....общо взето съм от хората дето искат да е "празник всеки ден".
Затова си празнувам всичко :)))
цитирай
8. анонимен - Ей, Кроти, Кроти, я по-снизходително, моля!:)
09.03.2009 12:15
Че кой празник не е измислен?!

И голяма работа, че шепа жени тук сме се радвали, поздравявали и чествали...Имаше и толкова мъжки поздрави, и ми стана много
драго даже!

А какво да кажем за това, колко съблогъри отрекоха трети март като национален празник, а спомняш ли си какво веселие се лееше в блог.бг на 19 февруари ???

Това е жалкото и трагичното, а не този международен ден на жената, в който можем да споделим приятелство и добро настроение!

Мила, днес е девети, аз съм в делник, но съм си все същата стопроцентова жена...И получих пак цвете, и ще се черпя отново с удоволствие с колеги!Това е просто един повод да си се усмихнем по човешки...не се ужасявай, а се усмихни и ти!
Желая ти хубава седмица, Кроти!:)
цитирай
9. krotalka - zaw12929,
09.03.2009 12:34
аз просто имам непоносимост към някои официални празници. За това е всичко.
цитирай
10. krotalka - Албенче,
09.03.2009 12:38
мъжете са си мъже. Всеки е различен, а ние искаме да ги напъхаме в калъп. Да се чувстват задължени на тоя ден да поднасят цветя и подаръци...
Моят поне споделя мнението ми за тоя празник.
цитирай
11. krotalka - Еси,
09.03.2009 12:40
не отричам празниците, точно обратното. Ама тоя ми се струва насилен.
цитирай
12. krotalka - Виши,
09.03.2009 12:43
радвам се, че си получила цвете не по задължение, а просто така, защото някой е искал да ти го подари. Това радва много повече.
За отричането на някои празници, всеки си има собствено мнение. Аз не искам да налагам моето. Просто вчера вечер, ми дойдоха малко повече пожеланията...
цитирай
13. miralyub - ехоооо, аз вече го казах вчера при ...
09.03.2009 16:46
ехоооо, аз вече го казах вчера при мен. 8 март е празник на женската глупост- някой е решил да отреди на жената само и единствено 24 часа внимание и ние, понеже сме глупави, пляскаме с ръце от радост!!!
аз празнувам не 8 март , а днес и всеки друг ден от годината:))))))))
поздрави!
цитирай
14. zaw12929 - Всеки има право на избоир, но упр...
09.03.2009 22:05
Всеки има право на избоир, но упреците са излишни, И моите и Вашите. Защото няма как да не общуваме. В Интернт!
цитирай
15. анонимен - Съгласна съм с теб, Кроти,
10.03.2009 09:07
винаги съм зачитала правото на всеки да изрази мнението си, както го чувства и намира за най-добре!:)
цитирай
16. compassion - Едни се възмущават против войната
13.03.2009 12:00
други, против насилието, расизма, тероризма и т.н.,
пък трети против празниците....
хора всякакви...
Да сме живи и здрави!
И в делник и в празник...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krotalka
Категория: Хоби
Прочетен: 1209142
Постинги: 98
Коментари: 2828
Гласове: 20000
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031