Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2015 16:02 - Правилно хранене е половин победа над рака, съчетано и с правилно пиене се постига пълно излекуване
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 4603 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 24.01.2015 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Правилно хранене е половин победа над рака, съчетано  и  с правилно пиене се постига пълно излекуване Правилното хранене може да унищожи рака Ракът е такава диагноза, при която едни хора изпадат в ужас, чувайки я от устата на лекаря, други  пробват различни средства, само и само no-скоро да се справят със страшната болест.  Хаотичното приемане на отделни средства обаче не води до успех. Първата крачка при поставянето на диагноза рак е правилното хранене. На този етап болният може би все още не е готов  психологически да се включи в борбата за своето здраве и живот; това са длъжни да направят близките му. Така или иначе начинът на хранене трябва да се промени: правилната диета помага и при пред раково състояние оказва профилактично действие. За съжаление диагностицирането все още не е на висота и малък тумор лесно може да бъде пропуснат. Човек казва оплаквания: че се чувства зле, усеща слабост, хемоглобинът- нисък, наследствена предразположеност, слабее, а медиците казват, че нищо не са открили и не се налага лечение.Когато открият образувание, вече е късно. Специалистите трябва да се ориентират от общото състояние на пациента, да се доверят пo-скоро на оплакванията и на симптомите, отколкото на изследванията. Ако променят начина на хранене на такъв пациент няма даима  влошение, а предпазване. И друго, ако имаме диагноза рак, интензивно провеждаме химиотерапия, но ако наред с това ядем всичко, което ни е вкусно и ни се иска, туморът расте по-бързо, отколкото действат лекарствата. Това са вътрешни процеси. Ако организмът приема готова глюкоза се подхранва излишно туморът. ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ РАК, ДИАБЕТ, БОЛКИ В СТАВИТЕ, и други отклонения на здравето ПРИРОДНИТЕ СРЕДСТВА СА БЕЗПЛАТНИ, БЕЗОПАСНИ СИГУРНИ, АКО ИМАТЕ БЛИЗЪК БОЛЕН ОТ РАК- ВРЪЗКА НА ИМЕИЛ    cevoda@abv.bg  -   КАКВО ДА ПИЕМ?    тогава:  Оздравяването   е   във всички посоки, 30 годишната дълбока дращеща кашлица изчезва, здравият сън се завръща, изчезва обилното изпотяване, задуха и умората, дори спира да се обажда дископатията – вече . Всичко това- красноречиви знаци за мен, че тялото и умът са в баланс.

СЛАДКИ ХРАНИ ЗАСИЛВАТ РАСТЕЖА НА ТУМОРНИ КЛЕТКИ Когато в организма има злокачествено образувание, за неговото развитие се изразходва всичката глюкоза, постъпваща в организма във всякакъв вид.Казват, че туморът е примамка за глюкозата. Развитието му се засилва от всичко сладко, дори от сладки плодове, включително и цитрусови. Само лимоните не го подхранват – в тях има малко захар, но за сметка на това пък много аскорбин, който безспорно е полезен. Ние можем интензивно да се лекуваме, провеждайки химиотерапия, но ако наред с това ядем всичко, което ни е вкусно и ни се иска, туморът расте по-бързо, отколкото действат лекарствата. Това са вътрешни процеси. Организмът си знае работата, но не трябва да се приема готова глюкоза, за да не се подхранва излишно туморът. Що се отнася до другите храни, тук съществуват различни подходи и се изисква гъвкавост. Напълно  се изключва Месото-  защото съдържащото се в него желязо директно отива за «подхранване» на тумора. За да не се случи това, организмът може да се снабди с желязо от растителни продукти, например от червеното цвекло , защото туморът не поема желязо, получено по такъв начин. В тази връзка отново ще подчертаем ползата от цвеклото се приема то – варено и т.н., независимо в какъв вид като сок   В зелените листа се съдържа много магнезий, а магнезият отдавна се смята за антираков микроелемент, за разлика от желязото. А всички ние, особено жителите на големите градове, живеем в условията на дефицит на магнезий. Най-много от него има в листните зеленчуци и в цвеклото. Основното обаче е позитивната настройка за борба с болестта. Човек трябва да разбере, че не само той е болен от тази тежка болест и че да си болен от рак съвсем не значи, че ще умреш. Има много примери, при които хората побеждават болестта.                  Напълно  се изключва всичко  сладко, месо, млечни продукти и картофи.  не трябва да съдържа такива храни и продукти: фастфуд / за бързо хранене-хамбургери, сандвичи, пържени картофи и т. н. ; газирани напитки мазни меса, бекон, колбаси, консерви     Единственият консервиран продукт, запомнете това, при който полезната съставка ликопен става още по-добра след топлинна обработка, са продуктите от домати и червен пипер/сладък пипер/. Затова консервите с домати, доматено пюре /но не и сегашното му българско „оригинално” подобрение с добавяне на много нишесте!!!/, печени чушки, лютеница. . . могат периодично да присъстват в диетата.    системния хранителен дефицит може да влоши състоянието на болния човек много повече, отколкото самия раков процес. 
Във всяко заболяване, вкл. и рака, са много важни поведението на пациента, неговият начин на живот, отношение към болестта, неговата воля и желанието му да се стигне до положителен резултат. И все по-често болни от рак хора се убеждават в това-ракът е болест, с която човек трябва да се бори, именно да се бори. Повярвайте, това не са празни приказки, нито евтина манипулация. Но практиката го доказва: много болни успяват да се излекуват. Защото са приели диагнозата, защото помагат на тези, които ги лекуват, с желанието си заедно да победят болестта.
Всеки вид рак изисква собствен подход на комплексно лечение, вкл. и храненето.
какво помага и с какво пречи начинът на хранене при болните от рак?
Лекарството, помагащо на едни, е безсилно да повлияе на други. Това важи дори и за лекарствените билки, които се използват за лечение на рак. Не само това. Има видове рак, които не се поддават и на химиотерапия. Така че панацея против рак няма и не може да има. И друг момент-  гладуването като начин на лечение- има слухове за чудодейното оздравяване след продължително гладуване. Дори наскоро показаха една такава жена по телевизията. Дали е възможно? Може би. Обаче е доказано, че гладът не потиска растежа на тумора. Гладуващите  живели много по-кратко от тези, които са били хранени нормално.
Болните от рак трябва да се хранят поне шест пъти на ден, на малки порции. Храната им трябва да бъде богата на витамини и минерални вещества. Ястията да са приготвени малко преди да се консумират. Притопленото ястие се усвоява много по-трудно. А за болния това е важно - да се усвои нормално храната. И още нещо: важно е да се дъвче бавно и храната да се сдъвква добре
  Какво най-вече провокира натрупването на канцерогени? - Това е сериозен враг за човешкия организъм въобще. Най-силните канцерогени се наричат нитрозамини и се образуват от нитратите.. Много нитрати се съдържат в колбасите, в пушените продукти и особено в месните консерви. Въобще желателно е да се ядат по-рядко колбаси. Освен нитрати в тях има скрити мазнини и холестерол. Натрупват се поради лишаване организма от вода, за да ги отмие и те се натрупват на буци
Какви други вещества и продукти са канцерогени, освен нитратите?
- По-нискокачествените сортове кафе също съдържат някои канцерогени. Така че ако пиете кафе, то нека е качествено. Смята се, че 10 на сто от случаите на рак на пикочния мехур са предизвикани от употребата на хлорирана вода. В този случай не помага и преваряването. Преди употреба трябва да оставите водата да се утаява поне 2 часа. Затова е най-добре да пиете бутилирана вода.
Тук ще наблегна на още нещо важно. Някои лечители препоръчват солена вода или щипка сол като част от лечението на рака. Но това е напълно алогично. Защото точно слабосолевата диета забавя растежа на тумора и засилва действието на някои цитостатини (те потискат растежа на тумора).
за процента на белтъчините, въглехидратите и мазнините в храната на онкоболните?При злокачествените тумори рязко се нарушава обмяната на белтъчините. Туморът за тях е като капан. Недостигът на белтъчини в храненето води до това, че туморът започва активно да “използва” белтъчините на болния и се стига до белтъчно изтощение. Болният се чувства много слаб, рязко се повишава неговата физическа и умствена умора. Появява се чувство за зиморничавост. Засилва се отделянето на урина. Чувствително намалява мускулната сила, особено на краката. Те започват да изтръпват, а пръстите губят своята чувствителност. Може да се появи главозамайване. Затова не е допустимо никакво ограничаване на белтъчните продукти. Никакво гладуване, никакво вегетарианство! Всичко това е много вредно за онкоболните!
След като не получи необходимите белтъчини с храната, туморът ще започне да се “храни” с вашите собствени белтъчини. А точно от тях се образуват клетките-защитници. А въглехидратите? Някои лечители, а и не само, съветват да се намали количеството на въглехидратите в храната, защото туморът работи като “помпа за глюкоза”. Обаче това не е точно така. Туморът лесно ще се справи с недостига на глюкоза, защото точно той активизира процеса, наречен неоглюкогенеза, т.е. превръщането на аминокиселините (това са белтъчини) в глюкоза. Но в този случай нараства натоварването на бъбреците и се развива белтъчно гладуване. Вече казахме колко е опасно. Така че не е нужно да се отказвате от сладките и тестените неща. Но не се и увличайте по тях. Защото захарният диабет няма да облекчи състоянието ви. Още по-сложно стоят нещата със съединителната тъкан (целулозата). Излишъкът на груба съединителна тъкан може да провокира рак на стомаха, но недостигът води до рак на дебелото черво. Така че нека всичко бъде в мярка - старайте се да се възползвате от по-нежните хранителни влакна на плодовете - става дума за пектините.
мазнините.-тяхната роля за болните от рак.
- Непрекъснато се говори за ролята на мазнините за човешкия метаболизъм, но малко се знае как влияят те на онкогенезата. Медици от Канада предписват като противотуморен препарат ленено масло. То действително притежава уникални свойства. Само че задължително трябва да се съчетава с растителна храна и витамини. Не трябва да се увличате по лененото масло, ако имате проблеми с отделянето на жлъчен сок, защото то провокира този процес.
Категорично не трябва да се употребяват прегорели мазнини.Натрупаните в тях продукти от окисляването на мазнините са много токсични и канцерогенни. А мазнините водят до натрупване и на килограми. Наднорменото тегло е рисков фактор за рак на млечната жлеза и матката, а може да провокира и развитие на рак на задстомашната жлеза, особено при жените. Излишната мазнина предизвиква имунодепресия и отслабва защитните сили на организма. Затова е желателно да се ограничи употребата на мазна храна - така ще отслабне и процесът на образуване на метастази. Статистиката доказва, че употребата на един килограм повече мазнини на месец увеличава един път и половина смъртността на болните с метастази.
- за влиянието, което оказват витамините. могат ли да се приемат без мярка?. За профилактика и лечение на тумора много важни са антиоксидантите. Това са витамините Е и С, а също и каротин и витамин Р. От микроелементите най-важен е селенът. Никога не забравяйте обаче, че излишъкът на витамини също може да бъде вреден. Затова не ги приемайте с шепи както се казва. Доказано е например, че гъбите са полезни за онкоболните. Те не само потискат растежа на тумора, но и помагат за изхвърлянето на токсините, които се образуват при химио- и лъчетерапия. Както виждате, правилното хранене е много важно за онкоболните. И един последен съвет: във всякакви ситуации болните не трябва да губят присъствие на духа. Опитайте се да намерите оптимален изход от създалата се ситуация,като използвате всички съществуващи възможности.
БИЛКИ СПИРАТ РАЗВИТИЕТО НА БОЛЕСТТА
Лечението на раковоболните може да бъде допълнено с използването на лечебни растения. Ние сме публикували няколко пъти лечението с растителни отрови - аконит, бучиниш и т.н. Но съществуват и други растения, които оказват специфично противотуморно действие при някои видове рак. Предлагаме ви характеристика на някои от тях.
ЛЕЧЕБНАТА ОВЧАРКА СПИРА ОБРАЗУВАНЕТО НА МЕТАСТАЗИ
Лечебна овчарка - многогодишно тревисто растение с дълги пълзящи корени, стигащи до 2 метра дължина. Листата са големи, цветовете са пурпурночервени и ароматни. За лекарствени цели листата се приготвят през лятото, а корените - през септември и октомври. Лечебната овчарка съдържа флавоноиди, дъбилни вещества, етерично масло, смола, алкалоиди, инулин, холин, органични киселини и много манган. Настойките и отварите от тази билка оказват антикоагулиращо действие на кръвта - пречат на туморните клетки да се утаяват в нея. Препятстват образуването и на метастази. А листата на лечебната овчарка се използват при рак на стомаха. Ето и няколко рецепти:
Настойка от листа: 2 чаени лъжички сухи смлени листа се заливат с една чаша гореща вода и сместа престоява 45 минути. След това се прецежда. Пие се по четвърт чаша 3-4 пъти на ден.
Отвара от корени: една супена лъжица сухи смлени корени се заливат с 300 г топла вода, след това сместа се слага на водна баня за 20 минути. Прецежда се и се приемат по 2-3 супени лъжици 3-4 пъти на ден.
Пресни листа от лечебна овчарка се смилат на кашица и се налагат върху тумори, отоци и увеличени лимфни възли.
СИНЯТА МЕТЛИЧИНА И КАМИЛСКИЯТ БОДИЛ ПОМАГАТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА РАК НА ВЪТРЕШНИТЕ ОРГАНИ   Синята метличина е тревисто едногодишно растение с височина до 60 см, цъфти цяло лято. Растението се смята дори за плевел в житните култури, но някои хора си го отглеждат на вилата. За лечение на рак, особено на стомаха, се използват цветовете на метличината, които съдържат антоцианинови оцветители, минерални соли, цикорин и дъбилни вещества. Ето и рецептата: Настойка от цветовете: 5 г изсушена билка се залива с една чаша топла вода, сместа престоява един час и се прецежда. Пие се по четвърт чаша 4-5 пъти на ден, 15-20 минути преди ядене.
Камилският бодил е многогодишно растение, полухраст със стъбла до един метър, продълговати листа и розови до виолетови цветчета. Плодчетата приличат на бобови семена. Камилският бодил цъфти от май до август. Растението съдържа гликозиди, дъбилни вещества и витамини С, В и К. Използва се отдавна за лечение на рак на много вътрешни органи. Предлагаме ви следните рецепти:
Настойка от листата и цветовете: 10 г от изсушената билка се залива с 300 г топла вода и престоява 2 часа в термоса, след което се прецежда. Пие се по една трета чаша 4 пъти на ден преди ядене. При склонност към диария и затруднено уриниране може да приемате повече от настойката.
Отвара от корени: 2 супени лъжици сухи смлени корени се варят 10-12 минути в 300 г вода, след което сместа се прецежда. Приема се по една трета чаша 3-4 пъти на ден.
ТАТУЛЪТ Е МНОГО ОТРОВНО РАСТЕНИЕ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИГОТВЯ И ПРИЕМА МНОГО ВНИМАТЕЛНО Татулът е тревисто едногодишно растение с височина до един метър. Стъблата са гладки, листата - големи и назъбени. Цветовете също са големи и бели. Плодчетата са като кутийки, обвити отвън със зелени шипове. Семената са матово-черни. Татулът цъфти от юни до края на август. Цялото растение има неприятен и тежък аромат. За лечебна цел се събират листата по време на цъфтене и семената - през есента, когато узреят и се разтворят плодчетата-кутийки. При събирането на суровината трябва да внимавате, тъй като всички части на растението са силно отровни - не докосвайте направо с ръце, ползвайте ръкавици, не допускайте да стигне до очите, носа, устните, а след като съберете от татула, си измийте ръцете със сапун.
Настойка от семената на татула: една част смлени семена се заливат с 5 части 70-процентен спирт и сместа престоява 7 дни. След това се филтрира. Приемат се не повече от 2 капки заедно с една супена лъжица вода, и то не по-често от 4 пъти в денонощието.
С ПРАХ ОТ ЕНЬОВЧЕ СЕ ПОРЪСВАТ РАКОВИ ЯЗВИ
Еньовче. Едногодишно тревисто растение с много устойчиви, направо лепкави стъбла. Листата са тесни и заострени, цветчетата са бели и ситни. Плодчетата са като двойка орехчета. За лечебни цели се събира през юли и август. Може да се приготвя и пресен сок. Препаратите от билката еньовче оказват диуретично, кръвоочистително и обезболяващо действие. Помага и за отделяне на жлъчния сок, освен това е кръвоспиращо средство. Настойка и пресен сок от билката еньовче се приема при възпаление на пикочния мехур, при бъбречнокаменна болест, при заболявания на черния дроб, гуша, а също и при рак на стомаха и другите вътрешни органи. Спиртна настойка от тази билка се използва за втривания на болните места при ревматизъм и полиартрит. Ето рецептата: настойка от билката: 2 чаени лъжички суха смляна билка се заливат с 300 г топла вода, престоява 3 часа в термоса и се прецежда. Приема се по четвърт или по половин чаша 3-4 пъти на ден преди ядене.От пресения сок от билката еньовче се приема по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден преди ядене.Може да се използва и прах от цветовете - приема се по една чаена лъжичка с малко вода 3 пъти на ден преди ядене. Този прах се използва само външно, като с него се поръсват ракови рани.
СЕРНИТЕ СЪЕДИНЕНИЯ В ХРЯНА ПРЕЧАТ ЗА ОБРАЗУВАНЕТО НА РАКОВИ КЛЕТКИ
Корени от хрян служат за подправка към месни и рибни ястия, добавят се и в маринати. Тези корени съдържат въглехидрати, витамини С, В1 и В2, флавоноиди. Използва се широко за лечение на рак на стомаха.Доказано е, че съдържащите се в хряна серни съединения препятстват възникването на раковите клетки. Затова се препоръчва за профилактика на онкологичните заболявания. Настържете на ренде 8 г пресен корен, залейте с чаша гореща вода и разбърквайте 5 минути. След това прецедете. Приема се по една чаена лъжичка, може да стигнете и до една супена лъжица - 3-4 пъти на ден преди ядене.
...ДОМАТИТЕ СА УНИКАЛНА ПРОФИЛАКТИКА НА РАК И ДИАБЕТ,  ХОЛЕСТЕРОЛ
1. Доматите притежават едно удивително, общо с човешкия организъм свойство - те съдържат еднакво количество от природните пигменти каротиноидите. В тях има много макро- и микроелементи, преди всичко калий, който поддържа нормалната дейност на сърдечносъдовата система, фосфор, подхранващ мозъка, цинк - важен за растежа на съединителната тъкан и образуването на хормоните. А натрият, който се съдържа в тях, се нарича “бялата отрова”. Но той е точно толкова, колкото е необходимо за равновесието на калиевите йони. Освен всичко, което изброихме, те съдържат силиций и много нежна съединителна тъкан, която влияе благоприятно на чревната микрофлора.
2. А някои медици смятат, че на болните със злокачествени тумори може да помогне смес от доматен сок и сок от цвекло в съотношение 4:1. Трябва да се приема дълго време.

Има доказателства, че ракът е болест, която се поражда от недостиг храната на съвремения човек на витамин B17. Това не се одобрява от Американското онкологично дружество нарича този способ за предпазване от рак - измама и шарлатанство. Какви са причините  за този подход? Отговорът не е в науката, а в политиката - и се основава на скрити икономически интереси, които владеят здравеопазването. Годишно милиарди долари  се харчат от онкоболните , като сумите растат с всяка измината година. В момента има много повече хора, които изкарват прехраната си от болестта рак, отколкото болни от рак, които се излекуват. Ако решението може да се намери в обикновен витамин, огромната индустрия ще да бъде унищожена за един ден. Тази политиката на лечение на раковите заболявания е трудна за преодоляване. А решението е много просто - сурови ядки от кайсии, които са изключително богати на витамин B17. Достатъчно е да изяждате по само две три горчиви ядки на ден и вероятността някога да се разболеете от рак става изключително малка. Като естествено не трябва да се взимат много на веднъж, за да причинят странични въздействия. 

Витамин B-17 е един от основните хранителни източници в култури като тези на ескимосите, народа хунза, абказците и много други. Знаете ли, че в тези племена никога не е имало и един случай на рак? Според д-р Кребс на ден ние се нуждаем от минимум 100 мг витамин B-17 (равностойно количество на около седем кайсиеви ядки), за да си гарантираме живот без рак. Храни, съдържащи витамин са както следва:

  • ЯДКИ ИЛИ СЕМКИ НА ПЛОДОВЕ: Най-голяма концентрация на витамин B-17 в природата, освен в горчивите бадеми: ябълки, кайсии, череши, нектарини, праскови, круши, сини сливи, сушени сини сливи.
  • БОБОВИ: бакла, леблебия, леща (кълнове), бял боб, зелен нахут (кълнове),  градински боб.
  • ЯДКИ: Горчив бадеми, макадамия, кашу.
  • ПЛОДОВЕ: Почти всички горски плодове. Къпина, арония, червена боровинка, бъз, малина, ягода.
  • СЕМЕНА: Чиа, ленено семе, сусамено семе.
  • ТРЕВИ: Акация, алфалфа – люцерна водорасли, млечка, пшенична трева
  • ЗЪРНЕНИ: лющен овес, ечемик, кафяв ориз, лющена елда, чиа, ленено семе, просо,  ръж, фий, пшенични зърна.
  • РАЗНИ: бамбукови филизи, обичка, сорго, дива хортензия, тис (бодлички, свежи листа).

Две основни правила: Според д-р Кребс основната идея е, че достатъчното ежедневно количество B-17 може да бъде набавено чрез следването на което и да било от следните две предложения:

Първо, яденето на всички съдържащи B-17 плодове изцяло (наред с ядките), без да се ядат повече ядки, оклолкото бихте яли, ако ги ядехте в целия плод. Пример: ако ядете по три ябълки на ден, семките от трите ябълки предоставят достатъчно B-17. Не е необходимо да изядете половин килограм ябълкови семки.

Второ, по една ядка от праскова или кайсия на 5 кг телесно тегло се счита за повече от достатъчно като нормална предпазна мярка за превенция на рака, макар че точното количество може да варира при различните хора според индивидуалния метаболизъм и навици на хранене. Мъж, тежащ 77 кг например може да яде по 15-16 кайсиеви или прасковени ядки на ден и да си набавя биологически нужното на тялото му количество витамин B-17.

И две важни забележки: Разбира се, можете да консумирате твърде много от всичко. Твърде многото ядки или семки например може да се очаква да доведат до неприятни странични ефекти. Тези естествени храни би следвало да се консумират в биологично необходимите количества (не повече от 30 до 35 ядки на ден).

Големи концентрации на B-17 се получават от яденето на естествените храни в суров вид или на кълнове. Това не означава, че лекото сваряване или друга топлинна обработка ще унищожат съдържанието на B-17. Храните, готвени на температурата, използвана от китайците например не губят съдържанието си на B-17.

Назад във вековете

Витамин B-17 е противотуморно вещество (известно като амигдалин или лаетрил).  неговите съставки го правят жизненоважен за избягването на рака. Най-голяма концентрация се открива в кайсиевите ядки и в другите горчиви ядки. Различни документи от най-старите цивилизации като египетската по време на фараоните и от Китай 2500 години преди новата ера споменават за терапевтична употреба на извлеци от горчивите бадеми. Египетски папируси от преди 5000 години споменават за използването на ‘акуа амигдалорум’ за лечението на някои тумори на кожата. Но систематизираните изследвания на витамин B-17 всъщност започват едва през първата половина на деветнайсти век, когато химикът Бон открива през 1802 г., че по време на дестилация на водата от горчиви бадеми се освобождава циановодородна киселина. Скоро след това много изследователи започват да анализират този екстракт и така Робике и Бъртън изолират за първи път бяла кристална субстанция, която наричат АМИГДАЛИН (от амигдала = бадем).

В наши дни Употребата на амигдалин (витамин B-17) в метаболитното лечение на рака  Метаболизмът представлява цялостната функция на човешкото тяло. За да функционира правилно човешкото тяло всички фунции – физически, умствени и духовни трябва да са в хармония. Цялостната грижа е цел на метаболитната терапия. Елементи на метаболитната терапия се използват, за да осигурят на човешкия организъм най-добрата среда за борба със заболяванията и за възстановяване на здравето.

Метаболитната терапия е не-токсично лечение на рак на база на използването на витамин B- 17, протеолитични ензими на панкреаса, имуностимулатори, и хранителни добавки с витамини и минерали. Лаетрил (B-17) е основното противотуморно вещество. То е естествено химиотерапевтично вещество, съдържащо се в повече от 1200 растения, особено в ядките на често срещани плодове като кайсиите, прасковите, сините сливи и ябълките. То също така е диглюкозид с цианиден радикал, който е лесно ‘био-усвоим’. Това означава, че той прониква през клетъчната мембрана и лесно достига високи концентрации в клетките. Този цианид радикал е причината за първоначалните спорове около витамина, но с годините бе доказано, че амигдалинът е напълно безопасен и не-токсичен. Нормалните клетки в нашия организъм съдържат ензим, наречен роданеза, който ‘неутрализира’ амигдалина. Този ензим не позволява на амигдалина да освобождава цианида. По този начин амигдалинът служи единствено като глюкоза за здравите клетки осигурявайки енергия. Злокачествените клетки не съдържат този ензим. При липсата на роданеза, амигладинът се активира и освобождава цианид радикала вътре в злокачествената клетка, причинявайки нейното разрушение.

Това е начинът, по който бог е създал нещата: единствено раковите клетки са унищожени, а нормалните остават незасегнати. Амигдалинът атакува нездравите клетки и ги трансформира в силикат, който е много подобен на аспирина. Той допринася в голяма степен за контролирането на болката. Стотиците клинични изследвания, проведени от много компетентни лекари в целия свят дават пълната увереност, че използването на амигдалин е не само безопасно. То е задължително за превенцията на рака.

Източник: http://www.worldwithoutcancer.org.uk/aspreventative.html; Vitamin B17 As a Preventative

По нататък ще кажем и за пиенето- решаващо, да останат в тялото ни попадналите канцерогени. Но, хората знаещи тайните на антираковата природа се преследват- затова препечствай и знай!!!






Гласувай:
9


Вълнообразно


1. zaw12929 - ЗА ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ РАК, ДИАБЕТ, БОЛКИ ...
24.01.2015 16:17
ЗА ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ РАК, ДИАБЕТ, БОЛКИ В СТАВИТЕ, и други отклонения на здравето ПРИРОДНИТЕ СРЕДСТВА СА БЕЗПЛАТНИ, БЕЗОПАСНИ СИГУРНИ,
АКО ИМАТЕ БЛИЗЪК БОЛЕН ОТ РАК- ВРЪЗКА НА ИМЕИЛ cevoda@abv.bg САМО ПО Интернет контактуване за терапия
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Публикувах статията в моята стр...
26.01.2015 16:29
Публикувах статията в моята страничка във фейса, както и в една група, в която съм отскоро: билки-събиране и използване. Там има много интересни хора, отворени към здравословния начин на живот, както и други, търсещи лек за своите заболявания. Поздрави за полезната статия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208594
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031