Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 17:32 - Поводи за радост
Автор: therainss Категория: Забавление   
Прочетен: 1480 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Някои нещица, които на пръв поглед изглеждат отрицателни и предизвикват у мнозина неприятни асоциации, но след по-задълбочен анализ се оказва, че медалът има и обратна страна...

Новите цени на тока.
Ако нещо е в състояние да ни накара да се откажем от тютюнопушенто и алкохола, това ще е именно скокът с 13%. Просто няма да ни остават пари за вредни удоволствия. Ето, че повишението се оказва здравословно, а толкова народ не доволства, без да помисли...

Забраната за тютюнопушене на обществени места. За пушачите е гадно, но понеже, както уточнихме, поради повишената цена на тока ще се наложи много хора да се преквалифицираме в непушачи, чисто и просто няма да ни пука. А и дори ще коментираме с гордост, че видиш ли, това е правилна държавна политика - твърди и безкомпримисни мерки срещу наглите димилници, които ни тровят въздуха. 

Агресивните улични кучета. Сега може да изглеждат като пречка за един по-спокоен живот, но все някой ден на Олимпийските игри ще бъде въведена дисциплина: "Спринт с препятствия на дълго разстояние" и тогава всеки български столичанин ще е фаворит, ще печели медали и много пари и слава. И тогава всички ще оценят приниса на омразните помияри. И понеже не се знае кога този спорт ще стане част от програмта на Игрите, вие си тренирайте редовно! Най-сигурният метод е разходка из улиците с прясно изпечена пържола в джоба.

Националният отбор по футбол. Всички съвременни мъже в България сме поне леко комплексирани по един или друг повод (яростното отрицание на този факт и демонстрациите в стремеж да докажеш обратното са признак на още по-голяма комплексарщина). За щастие, нашите национали винаги ни карат да се чувстваме горди от факта, че ние "никога не бихме я отиграли тая топка по този абсурден начин" и да се смятаме за повелики от "тия зализани, мазни гейове с неоправдано високи заплати" поне за 90 минути в дните на мачовете им.

Чалгата. Иначе няма как по-възрастните поколения да оправдаят факта, че са ни изпуснали юздите и разхайтеността ни не се дължи на техните неумения да ни възпитат правилно (макар "правилно" да е въпрос на гледна точка). Разбира се, силиконът, наркотиците, запоите на 15-годишните хлапета, все по-ранната средна възраст на активно практикуващите сексуален живот, метросексуалността (чисто (не)осъзната гейщина) - за всичко тпва е виновна чалгата - тя и нищо друго. Добре, че я има, та безотговорните възпитатели да си успокояват съвестта! 

САЩ. Това, че ти не би си мръднал пръста да помогнеш на Третия свят и за хората там не ти пука, е чудесно прикрито зад омразата към съвременната империя, чийто стремеж да се разпорежда на цялата планета просто не ти дава възможността да покажеш колко си хуманен и жертвоготвен всъщност. Така де, на теб много ти се иска и си страшно състрадателен, но американците са наредили цялата световна конспирация така, че в точно определени страни гладът и нелечимите болести да върлуват повсеместно и ти си само една незначителна, макар и качествена брънка в огромната глобална верига от слепци, неосъзнаващи, че живеят в матрица. 

Кризата. Чудесен повод за всеки мързелив паразит да не си търси работа и оправдание да "дои" държавата чрез социални помощи. И същевременно повод за самочувствие дори и на всеки трудещ се, че има работа и осигуровки в тези несигурни времена на висока безработица. "Щом има хляб на масата вкъщи в тия времена, значи сме добре", самозаблуждава се зомбито и се насилва да харесва живота си.

Столичният градски транспорт. Да, гнусотия, но ако нямаш кола и не ти се тренира бягане с препятствия на дълго разстояние, предизивкано от уличните кучета, е безценна даденост. Допълнителна екстра за авантюристите е възможността да се вредиш без билетче, разчитайки да не мине контрола.

Махмурлукът. Неприятно състояние, но по-добре когато те боли главата, гади ти се, замян си, не ти се става от леглото и ти е криво цял ден, да знаеш причината, отколкото уплашено да преглеждаш домашната аптека, преди да се затичаш към личния лекар, минавайки ти какво ли не наум за тежкото ти състояние.

Зъбоболът. Супер гадно, но понеже никой, ама абсолютно никой не ходи на задължителните профилактични прегледи през 6 месеца (добре, де - има изключения, но да не издребняваме), болката в зъба е чудесен повод за стоматолога ти да удари един преглед и на останалите зъби и ако констатира нещо притеснително, да го предотврати, преди да си започнал да се измъваш и от него.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 965956
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031