Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2008 13:28 - Оптимизъм или екстрасенс...?
Автор: krotalka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14656 Коментари: 30 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


         Въпреки, че звучи като откъс от научно-фантастичен роман историята е истинска!  

        Всичко започна с един най-обикновен грип. И до днес, като чуя грип и настръхвам, изпитвам панически ужас. Прекарах го сравнително леко. Да ама въпреки, че нямах никакви болки и температура се чувствах отпаднала,  уморена с една дума, както обичам да казвам, чувствах се като парцал. Лекарят реши да направи за всеки случай изследване на кръвта. Взеха ми кръв и ми казаха кога ще са готови изследванията. Отивам в посоченият час и лаборантката вместо да ми  даде резултатите,извика шефката на лабораторията. Излезе тя и започна да ме разпитва, посещавала ли съм тропически страни? страдам ли от някакви по-особенни болести?....вече не си ги спомням всички. Отговорите ми бяха НЕ  на всичките .Връчи ми тя най-накрая листчето с резултатите и ме остави да гадая. Какво ли аджеба има та ме разпитва така?. Поглеждам аз и виждам, че един от резултатите е дебело подчертан. По късно ми казаха, че първоначално не са могли да повярват в точноста му и са изпратили къръвта за повторно изследване в Първа градска болница.  Еозинофили(бели кръвни телца) 83! Нормалните стойности са до 30. Диагнозата е поставена – Еозенофилия. Започна едно безкрайно ходене по различни видове изследвания. Няма да описвам на дълго и на широко. Две седмици в които не мога да преброя ,по колко пъти на ден ми взимаха кръв за изследване , колко различни кабинети посетих и на колко различни изследвания бях подложена. Наложи се да изчета куп дебели книги, за да разбера нещо повече за тая болест. Тогава все още липсваше интернет и всичко, което ме интересуваше беше в дебели медицински книги. Търсиха причината за за това – така и не се откри?! Категорично отказах дс постъпя в болница. Страх ме беше но вярвах, че всичко ще се оправи. Вечният ми оптимизъм! Вярвах, че по някакъв начин организмът ми ще се пребори.

       Една вечер ми позвъни мой близък роднина. Уведоми ме за някакъв екстрасенс, който на следващият ден ще бъде в тях и ако искам да опитам и това.

Удавник и за сламка се хваща! На другият ден бях в тях. Човекът разви някакви теории, че познава къде е заболяването и зарежда лечението му. Всичко ми изглеждаше малко нереално. Не му казах от какво страдам. Дума не обелих за това.

Насочи към мен две багети(мисля, че така се наричат), като тези с които се открива къде има подземен водоизточник.  Започна бавно и систематично да обхожда тялото ми от разстояние. Отхвърляше едно след друго заболяване в конкретен орган?! Стгна до черният ми дроб, багетите изведнъж се раздвижиха и се кръстосаха - същото се наблюдава и когато се открие водна жила под земята -  каза ми само – „Заболяването е тук”!. Бяха ми правени съответните медецински изследвания, които не откриха нищо в него?! Погледна ме  и продължи – „Сега ще те свържа с космическа програма за излекуването му”!. Това беше целият сеанс!!!. Стана ми смешно, що за глупости! Не вярвам в такива неща! Не го казах на глас но си го помислих. 

        Беше ми омръзнало всичко и реших, зарязвам всякакво ходене по лекари и продължавам да живея така, както го правех преди това. Каквото ми е писано да стане, ще стане!. Една седмица след това, все пак реших да проверя какво е нивото на въпросните бели кръвни телца. О чудо, бяха се смъкнали на 50!  Повярвах, че ще се оправя и повече не стъпих в лаборатория  за изследване. С въпросният екстрасенс не се срещнах никога след това. Даже и името му не помня. Знам само, че беше от Русе. Не ми поиска и никакво заплащане за „услугата”?!  Звучи малко като научно-фантастичен роман, но е самата истина!

      Много години по-късно, по друг повод трябваше да ми се направи кръвна картина и всичко се оказа наред.

      И до ден днешен не знам  от какво оздравях. Дали от екстрасенса?. Дали от оптимизма с който бях заредена...?  Дали организма ми сам се пребори...? Нямам отговор на въпроса. Факт е, че съм здрава и оптимизма ми е вечен спътник. От тогава, не гледам с пренебрежение и неверие на такива хора – екстрасенси. Уверена съм, че науката не знае всичко....

 

 

ПП – Все още пазя дебелата папка, с всички изследвания правени ми тогава!

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Аз определено вярвам в малките чудеса, Кроти !
22.05.2008 13:33
Но си трябва и оптимизъм, който от теб просто
струи...
:)))
цитирай
2. soho - Винаги съм твърдяла, че всички б...
22.05.2008 13:43
Винаги съм твърдяла, че всички болести идват от главата - така че като игнорираш нещо и продължиш да караш напред то минава от само себе си. Колкото повече го мислиш или му се поддаваш толкова болестта завладява.

Поздрави!
цитирай
3. kleopatrasv - Позитивното в теб те е излекувало
22.05.2008 14:15
и именно ТИ си била докторът , да знаеш !Позитивните мисли ,които е посял в тебе и ти е внушил изхода от това ,именно това е същността!Начина да ти го внуши !Аз също имам такава биоенергия и залагам на това ВНУШЕНИЕ !
А стиховете ми също лекуват , чети ги !
цитирай
4. ninaantonova - Еозинофилията е алергично заболяване!
22.05.2008 14:26
Мога да го твърдя, защото имам опит с подобно заболяване. За възрастни границата на нормалното е от 0-10, а за деца - 0-3.
Преди много време дъщеря ми (беше на 4 месеца)имаше стойности на показателя Еозинофилия - 10. Никой от лекарите не можа да повярва и не допусна, че изследванията са верни. Допуснаха, че е възможно да е алергия към цветя, но не приеха, че фикуса е цвете. След като го махнахме, се оказа, че детето се стабилизира и показателите също. Ами това е. Това е показател за елергичността на човека. Приятен ден.:)
цитирай
5. valsodar - Оптимизма лекува
22.05.2008 14:29
Човек е създаден като самоподдържаща се система.
За съжаление софтуера ни е замърсен от вируса на съмнението.
Не случайно е казано вярата прави чудеса, а аз бих допълнил само _ Добре е човек да вярва, в чудеса но също така е добре и да има един добър лекар под ръка в когото също да има вяра !
Има много случаи на подобни "странни" изцеления, което само доказва, че в нас дреме огромен неизползван ресурс, с който не знаем как да боравим и чат-пат налучкваме кода за достъп до него.
Затова и човек трябва, хем да си има вяра на лекарите, защото труда им се базира на хилядолетни познания, хем и да има вяра в себе си, за да може да продължи оттам където медицината спира :)
цитирай
6. krotalka - Виши ,
22.05.2008 14:52
аз винаги съм вярвала в чудеса. Много пъти ставаха действителност!
цитирай
7. krotalka - soho
22.05.2008 14:53
наистина е така в някои случаи!

Поздрави и на теб!
цитирай
8. krotalka - ketbaloo
22.05.2008 14:55
знам, че е симптом, за това бях подложена на всички възможни по онова време изследвания. Алергичните тестове бяха абсолютно отрицателни...?!
цитирай
9. krotalka - kleopatrasv -
22.05.2008 14:57
Ще ми се да вярвам, че така е станало.
Стиховете ти ги чета, просто ми е малко трудно да пускам коментари под стихове.
цитирай
10. krotalka - ninaantonova -
22.05.2008 14:59
говоря за далечната 1990 год. Тогава скалата беше различна. Колкото да алергията - не промених нищо в къщи и в начина си на живот!
цитирай
11. krotalka - valsodar
22.05.2008 15:01
Явно комбинацията от изброените неща понякога прави "чудеса"
цитирай
12. baletlnetpepas - възможно е д се оздравяла
22.05.2008 15:01
от внезапен пристъп на любов. Всеизвестен факт е, че когато залюбиш някой нивото на Еозинофили намалява.
цитирай
13. krotalka - baletlnetpepas -
22.05.2008 15:06
по това време имах вече 16 годишен щастлив брак и 2-ма сина. Тази възможност отпада напълно, просто нямаше такова нещо.
цитирай
14. krotalka - ketbaloo
22.05.2008 15:08
Може и така да е, но аз абсолютно никаква промяна не направих. Нито в хранене нито в нещо друго?!
цитирай
15. krotalka - ketbaloo
22.05.2008 15:17
С това съм абсолютно съгласна. Нали си имам лекар в къщи, и той го казва същото!.
цитирай
16. baletlnetpepas - Кроталке
22.05.2008 15:21
явно не си първа младост, но пък всички ни чака това (ако имаме късмет да достигнем дълбоките ти старини). Все пак любовта е сила, която не пита, давам ти чудесен литературет пример с "Любов по време на Холера", на извесния Колумбийски блогър - Габриел Гарсия Маркес.
Може да си се влюбила, но просто да си го подтиснала, защото си била ужасена, че при 16 годишен брак и двама сина си допуснала това нещо. Отиди на психологически изслдвания, те ще покажат дали съм бил прав.
цитирай
17. krotalka - baletlnetpepas
22.05.2008 15:31
Наистина не съм първа а последна младост. Дано даде Господ да стигнеш до мойте години. Споменаваш една от любимите ми книги. По това време вече беше издадена у нас за първи път. Колкото и да ми се е искало не съм се влюбила тогава. Мислите ми бяха изцяло ангажирани с децата и семейството. Исках да живея за тях! Вярвах, че ще успея да се преборя.
цитирай
18. viki11 - де да ставаше само с оптимизъм..
22.05.2008 16:41
а като имам приятелка близка, която взе , че стана екстрасенс, както тя казва, лечител, няма как да не вярвам. Но далеч не на всеки, който иска да лекува. Тя има 3 завършени медицински курса и образования. Това е целият й живот.
А понякога организмът може и сам да се пребори. А екстрасенсът може да му помогне. Общо взето, никога няма да разбереш.
Но пък и аз сигурно ще си запазя големите папки. И , кой знае защо, не съм ходила още при приятелката-лечителка. Но лекарите ме ужасяват с голямо УУУУУУУУУ.
цитирай
19. viki11 - Да,
22.05.2008 16:42
и ако на млади години ни минава по-лесно (и оставя следи), по-късно вече не минава само винаги. Нелекуваните млади рани водят до нови на по-късен етап.
цитирай
20. krotalka - viki11
22.05.2008 17:28
всичко е Божа работа, вече така казвам. Ако ти е писано да се удавиш, няма да умреш при катастрофа.
цитирай
21. iliada - krotalka
22.05.2008 19:06
Аз все пак вярвам в някакви сила които малцина владеят и не мога да отрека само защото не я разберам или владея! ЗНам защото ми е помагала !
Но най- вече е вярата- тя е тази която ни крепи и ни помага!
цитирай
22. krotalka - iliada
22.05.2008 19:11
И аз вярвам, че има хора които притежават такава сила. Аз самата мога да откривам водоизточници, но това е съвсем на ниско ниво.
Вярата наистина е движеща сила във всичко!
цитирай
23. valsodar - Там където свършва знанието - започва вярата
22.05.2008 19:36
А където двете се срещнат, отново се ражда познанието. Добре е човек да вярва, но всяка вяра може да бъде отнета или подменена.
Затова, дори и да е по-трудно, си залужава да се заложи на знанието.
И за случката която описваш може да се намерят напълно нормални и изненадващо логични обяснения. Въпрос на време е.
А инак, хипотезите които изреждаме тук са пропорционални на знанията, на които ги градим.
В случая е важен резултата - излекувала си се.
Щом е станало веднъж, какво пречи да се повтори при необходимост ?

Така наречените "дарби" са присъщи на всеки един човек - въпрос на практикуване е развитието им и си имат напълно логични обяснения.
цитирай
24. krotalka - valsodar
22.05.2008 19:42
Съвсем не отричам науката, точно обратното. Вярвам, че ще дойде ден, когато всичките тези феномени ще бъдат разгадани и впрегнати в услуга на хората.
Аз съм си вечен оптимист в най-чист вид! За мен чашата е винаги наполовина пълна!
цитирай
25. hristam - Оптимизма
22.05.2008 22:45
е най-добрият екстрасенс! :))))))
Да успеем да го задържим - това е важното!
Чудесна си! :)))
цитирай
26. krotalka - Хриси,
22.05.2008 22:47
цял живот гледам да не ме напуска!

Твоето творчество е чудесно и пълно с оптимизъм!
цитирай
27. eraklia - Понякога стават чудеса,
24.05.2008 11:55
които не можем да си обясним.
Вярвам, че те се случват, за да ни научат нещо. Не зная какво, предполагам за всеки е различно. А е толкова трудно да схванеш понякога какво ти казва всяко събитие в живота ти:))
цитирай
28. faith1976 - Така е - понякога стават чудеса и ...
25.05.2008 22:40
Така е - понякога стават чудеса и дори не е необходимо да се опитваме да си ги обясним...
цитирай
29. krotalka - eraklia
25.05.2008 23:01
Това е най-трудно. Да се разбере какво иска съдбата да ни каже.
цитирай
30. krotalka - faith1976
25.05.2008 23:03
Аз вярвам в добрите чудеса, но все пак понякога ми се иска да си ги обясня.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krotalka
Категория: Хоби
Прочетен: 1209182
Постинги: 98
Коментари: 2828
Гласове: 20000
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031